Reeleezee probeert het ondernemers makkelijk te maken om te kiezen op welke rekening zij hun bon moeten registreren, door alvast categorieën aan te wijzen, waar bepaalde grootboekrekeningen onder vallen. Dat ziet er zo uit: (zie hieronder). Veel mensen vinden deze instelling het meest overzichtelijk.

Als je liever wil zien welke rekeningen er allemaal beschikbaar zijn voor een bepaalde soort kosten, dan kun je jouw gebruikersinstellingen aanpassen. Je kiest dan voor de instelling Grootboekrekeningen in plaats van Boekingsrubrieken.

Dat doe je als volgt:

Klik in de oranje balk bovenaan je scherm op je naam en bedrijfsnaam. Hier klik je op de Gebruikersinstellingen.

Dan ga je naar het kopje ‘Boeking’, waar je het bolletje bij ‘Boekingsrubrieken’ verschuift van links naar rechts. Je hebt nu dus gekozen voor Grootboekrekeningen.

Klik op ‘Opslaan’ om die instelling door te voeren. Ververs voor de zekerheid nog even je scherm, door bijvoorbeeld op het herladen knopje te drukken van je webbrowser. Het gaat om het gedraaide pijltje.

Je kunt nu voortaan zoeken op alle grootboekrekeningen in plaats van op rubrieken. Je kunt door de lijst scrollen, maar je kunt ook bijvoorbeeld in de blauwe balk een (deel van een) woord of het nummer intypen, om zo sneller de juiste rekening te vinden.