In Reeleezee vind je een grootboekschema waar je normaal gesproken goed mee uit de voeten kan. Toch kan het soms handig zijn om zelf grootboekrekeningen toe te voegen.

Wil je een nieuwe grootboekrekening toevoegen? Het makkelijkst is het kopiëren van een bestaande grootboekrekening. Alle instellingen van de bestaande rekening worden dan ook gekopieerd zodat alles gelijk goed ingesteld staat.

Om dat te doen, moet je allereerst natuurlijk weten in welke Reeleezee map je moet zijn.

Dat is de map Financieel. We gaan naar: Financieel  > Instellingen > Onderhoud grootboekrekeningen.

Je komt dan in een overzicht scherm van alle bestaande grootboekrekeningen. Met de zoekfunctie kun je de rekening zoeken die je wil kopiëren. Zet een vinkje voor de rekening die je wil kopiëren.

Nu ga je met je muis rechts bovenin het scherm naar de knop ‘Lijst-icoon’. De optie ‘Regel Kopiëren’ komt nu tevoorschijn. Daar klik je op.

In het dialoogvenster ‘Kopiëren grootboekrekening’, geef je een grootboekrekeningnummer en omschrijving aan de nieuwe grootboekrekening. Door op opslaan te klikken wordt de nieuwe grootboekrekening opgeslagen.