Met serieboeken kun je een aantal boekingen tegelijk maken. Bijvoorbeeld als je een aantal boekingen van dezelfde leverancier hebt die op dezelfde grootboekrekening geboekt moeten worden.

Serieboeken doen we vanuit de map Kas & Bank. Kies de rekening waarvoor je wilt serieboeken. Je komt dan in het ‘bankdagboek’. Klik hier links van de afschriftregels op de witte bolletjes, zodat ze geselecteerd worden.

Nu ga je met je muis rechts bovenin je scherm naar het ‘Lijst-icoon’. Hier zie je de optie ‘Serie boeken’. Daar klik je op.

Nu moeten de boekingen op dezelfde grootboekrekening gezet worden. Reeleezee vraagt je om aan te geven welke grootboekrekening je wilt gebruiken. Hier kun je een “grootboekrekening met rubriek” selecteren of alleen een rubriek, afhankelijk van de boekingsinstellingen van de administratie.

De volgende stap is het selecteren van een relatie, het selecteren van een btw-tarief, en een omschrijving toe te voegen.

Het resultaat zou er als volgt uit kunnen zien:

Hierna is er nog de mogelijkheid om op de knop “meer opties” (rechtsonder in het venster) te klikken:

‘Meer opties’ kies je als je wilt werken met dimensies. Bijvoorbeeld, als je de boekingen wilt hangen aan een bepaald project, een bepaalde medewerker en/of een bepaalde afdeling.

Als alles is ingevuld, druk je op ‘Opslaan’. De serieboeking wordt nu doorgevoerd. Je scherm ziet er dan zo uit: