Je kunt het werken in Reeleezee nog efficiënter maken door het “RLZ-kenmerk” toe te voegen aan je factuurnummer.

Als jij verkoopfacturen met RLZ-kenmerk verstuurt naar je klant, dan zal dat kenmerk in de betaling van de factuur ook gebruikt worden. Die betaling komt, als je een automatische bankkoppeling hebt ingesteld, automatisch binnen. Hiermee maak je het voor Reeleezee makkelijker om de openstaande factuur te koppelen aan de binnengekomen betaling. Ook deelbetalingen worden dan aan de juiste factuur gekoppeld.

Je kunt het RLZ-kenmerk toevoegen aan je verkoopfacturen in de map Inkomsten > Instellingen inkomsten > Algemeen.

Zet een vinkje bij ‘Factuurnummer’ en klik rechtsonder aan de pagina op Opslaan. Het RLZkenmerk wordt nu aan je factuurnummer toegevoegd.

Op je factuur ziet het er dan bijvoorbeeld zo uit.

Door het RLZ-kenmerk te gebruiken bij je factuurnummering kun je in Reeleezee ook instellen dat er automatisch afgeletterd wordt. Met andere woorden: het automatisch (!) koppelen van de verkoopfactuur aan de betaling. Dat scheelt jou weer tijd en dus ook kosten. Zie hiervoor ook de FAQ “Bankafschriftregels automatisch boeken”. 

Het RLZ-kenmerk kan ook toegevoegd worden aan je inkoopfacturen/-bonnen. Sterker nog: dat doen wij vanaf dag 1 al automatisch voor je. Het kenmerk zie je altijd bovenaan de boeking bon. 

Wil je dat kenmerk ook zichtbaar hebben in je Bankboek? Dat kan alleen als je vanuit Reeleezee Betaalopdrachten naar jouw eigen bank doorzet. De volgende dag worden dan namelijk jouw betalingen gesynchroniseerd, en zul je zien dat daarop de RLZ-kenmerken zijn meegenomen.

Voor de automatische herkenning en aflettering is het bij de inkoopfacturen het belangrijkste dat datum en bedrag overeenkomen. Reeleezee koppelt jouw uitgaven dan niet automatisch aan de bonnen, maar we komen dan wel altijd met een mooi boekingsvoorstel wat je alleen maar hoeft te accepteren.