Facturen die je per e-mail naar je klant stuurt hebben standaard een UBL-bijlage.

UBL (Universal Business Language) is een Europese standaard voor elektronische facturen. Dit heeft als voordeel dat veel boekhoudpakketten dit bestand zonder verdere bewerkingen kunnen boeken. Zo is de kans op fouten bij het inboeken veel kleiner. Je maakt het je klanten nog makkelijker om jouw factuur te verwerken en te betalen!

De UBL-bijlage wordt standaard bijgevoegd als je per e-mail een factuur verstuurd. Je hoeft er zelf dus geen extra actie voor te ondernemen. In de map Inkomsten > Instellingen > Algemeen kun je zien hoe het bij jou staat ingesteld.

Je leveranciers kunnen hun factuur ook als UBL-bestand naar jou sturen. Via je Inbox in Reeleezee kun je zo’n factuur gemakkelijk in je administratie opnemen. De Scan&Herken software hoeft er niet eens aan te pas te komen. Krijg je van je leverancier een UBL-bestand en ook een pfd, dan worden deze automatisch samengevoegd. Het boekingsvoorstel zal gemiddeld een stuk beter zijn, omdat de informatie in het UBL-bestand beter ingelezen kan worden.