OAMKB Accountants Heerlen

Geplaatst op Geplaatst in Accountant, Blog

Ad Slijters, eigenaar van OAMKB Accountants Heerlen: Online administraties & Financieel professionals

Echt goed werken is van een probleem je voordeel maken (website OAMKB Heerlen)

Persoonlijk

We zijn bij OAMKB, eigenaar Ad Slijters.

Ben je een ondernemer die het graag makkelijk houdt en wil je zelf je administratie doen of in samenwerking met je accountant? Dan is Reeleezee het meest geschikte pakket voor je.

Is de uitspraak op uw website de kern van jullie service?

De kern van onze service is dat OAMKB Heerlen jouw boekhouding beheert en met goede software automatiseert waardoor je tot wel 70% tijd bespaart. We streven naar het hoogste automatiseringspercentage en willen dat onze klanten doen waar ze passie voor hebben: ondernemen. Hiermee heeft de klant geen omkijken meer naar de administratie. De klant van OAMKB heeft 24/7 inzicht in haar cijfers.

Waar uit zich dat in?

Daarnaast biedt OAMKB Heerlen ondernemers meer dan alleen de verwerking van administraties. We ondersteunen ondernemers met de volgende stap in het bedrijf waardoor de klant met meer zekerheid en inzicht de toekomst tegemoet treedt. Door  het principe van ‘10 keer echt goed werken’ toe te passen dragen wij bij aan de bedrijfsdoelen. Ondernemers zijn altijd up-to-date en maken beslissingen op basis van deze actuele informatie.

En jullie uitspraak ‘Echt goed werken is van een probleem je voordeel maken’ waar doelt dat op?

We laten ondernemers graag zien dat gedigitaliseerde administratie zoveel makkelijker, sneller en tijd besparender kan, waardoor je administratie met een financiële sparringpartner interessant en bijzonder waardevol voor je wordt, voor een vaste maandprijs. Administratie is er om jou werk, geld en tijd te besparen en antwoord te geven op al je vragen, overal en altijd. Dan kun je als ondernemer eens rustig achterover zitten en nadenken over je ambities met je bedrijf. Natuurlijk met je eigen financiële OAMKB-professional aan je zij.

Branche

Is jullie aanpak afwijkend van de norm in de huidige accountancybranche? Waar is de branche op dit moment (nog) op gericht dan? En waar ziet u het heen gaan, en op welke termijn?

De belangrijkste ontwikkeling in de markt voor OAMKB Heerlen is digitalisering. We zijn onderscheidend in de branche op dit gebied en we benutten hiermee een enorme kans voor de toekomst. Daarnaast blijkt dat advies gerelateerde diensten de toekomst zijn in onze branche door de digitalisering. Er ontstaat een verschuiving in activiteiten waar OAMKB Heerlen op inspeelt.

Waar de huidige accountant zich alleen richt op het uitvoeren van de administratie richten wij ons ook op de advies gerelateerde diensten. We hebben onze werkzaamheden uitgebreid met adviesdiensten op velerlei terreinen zoals pensioen, financiële planning en HR. We geven onze klanten advies op maat.

Zal de ‘oude’ accountants werkwijze nog lang kunnen voldoen aan de veranderende wensen van ondernemers denkt u?

Nee, ik denk het niet. Zoals hierboven al vermeld ontstaat er een verschuiving waarbij het advies geven een grote rol gaat spelen.

Sluiten jullie klanten altijd naadloos aan bij jullie filosofie? Bijvoorbeeld, hoe introduceren jullie je werkwijze bij een nieuwe klant? Vertrekt er wel eens een klant nav jullie verhaal?

We merken dat de ondernemers van nu toe zijn aan een partner aan hun zij die met hen meedenkt over de onderneming en meer nodig heeft dan alleen een accountant die de administratie op orde maakt. We geven de klanten mee dat we de administratie tot wel 70% automatiseren zodat zij tijd overhouden voor hun onderneming. De feedback die we ontvangen van onze klanten is positief, vooral omdat we ondernemers stimuleren op zich te daadwerkelijk te richten op het ondernemen zelf.

Toekomst

Hoe ziet u jullie rol als kantoor in de toekomstige ontwikkelingen?

OAMKB gaat verder dan alleen het stukje automatisering. Wij denken met de klant mee: welke stappen wil je nog maken in de toekomst, wat zijn de sterke en minder sterke van de onderneming en wat is de kwaliteit van je financiële resultaten. Deze adviesrol gaat een steeds sterkere positie innemen in de toekomst.

Hoe bewust bent u nu al bezig met zaken als geen post meer, digitale ondertekeningen enz?

We zijn volledig gedigitaliseerd en werken niet meer met post. We hebben het digitaal ondertekenen geïmplementeerd: we regelen alles digitaal zoals offertes en verwerkersovereenkomsten. We zijn hiermee volledig papierloos zodat we rekening houden met het milieu en we maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Op welke manieren sluiten de producten van Reeleezee aan op jullie filosofie? (bijv Portal, RGS/SBR, Scan&Boek, AutoCollect?)

OAMKB streeft naar het hoogste automatiseringspercentage en hier draagt Reeleezee aan bij. Het programma is heel geschikt voor ondernemers en ik vind het fijn dat ik met dit programma mijn klanten inzicht kan geven in al hun cijfers. Daarnaast is het een gebruiksvriendelijk programma waarbij mijn klanten een factuur kunnen inscannen en deze naar de inbox kunnen uploaden of e-mailen zodat het automatisch wordt verwerkt.

Strategisch partnerschap

Op welke manieren werkt Reeleezee met u samen om jullie doelen te helpen bereiken? (is Reeleezee bijv de strategische partner die in de gewenste technologische ontwikkeling voorziet?)

Wij willen dat onze klanten 24/7 inzicht hebben in hun cijfers en hier draagt Reeleezee aan bij.

Security

Hoe belangrijk is het voor jullie om in een betrouwbare, veilige online omgeving te kunnen samenwerken met jullie klanten? En hoe ligt dat voor jullie klanten?

Het bieden van een veilige en betrouwbare omgeving staat hoog in het vaandel bij ons. We laten onze klanten weten dat hun gegevens veilig zijn bij ons. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om klanten op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelen rondom de beveiliging van hun administratie. Zo laten we hen met onder andere blogs en interne berichten weten hoe klanten hun administratie op de best mogelijke manier kunnen beveiligen.

Vindt u dat het Zeker-Online keurmerk bijdraagt aan het kwaliteitsimago van Reeleezee?

Ja absoluut. Zeker-OnLine staat ervoor om de online dienstverlening veiliger te maken voor haar gebruikers en dit is wat wij ook willen voor onze klanten. We willen een betrouwbare en veilige omgeving creëren en hier draagt het keurmerk aan bij.

HARTELIJK DANK Ad!!