Waarom facturen scannen?

Tijdsbesparing
U kunt in- en verkoopfacturen en bonnen met één klik boeken, zonder invoerwerk
Kostenbesparing
Scannen en boeken kunt u zelf, u hoeft dat niet meer uit te besteden
Digitaal archief
Alle facturen worden digitaal in uw boekhouding opgeslagen. Makkelijk terugzoeken en controleren

Scan&Boek Voordeelcalculator

Met deze voordeelcalculator kunt u eenvoudig uitrekenen hoeveel u kunt besparen door Scan & boek binnen Reeleezee te gebruiken. U kunt uw eigen interne tarief bepalen en invoeren hoeveel facturenu 'met de hand' per uur zou kunnen verwerken.

Handmatig invoeren in Reeleezee:

Uw interne uurtarief?
Hoeveel tijd bent u per factuur kwijt aan het inboeken
minuten
Hoeveel tijd bent u kwijt aan het archiveren van de factuur
minuten
Hoeveel facturen boekt u gemiddeld per maand
facturen

Dit is de tijd en het bedrag dat u bespaart, bij het maximaal gebruik van uw Scan&Boek bundel van uw abonnement.

Besparing

Uw besparing in tijd
{{ minutesPerMonth }} minuten per maand
U bespaart in geld
€ {{ amountPerMonth }} per maand

Start gratis

De factuur Inbox

Zodra een gescande factuur in de Inbox verschijnt, gaat de Reeleezee-software aan de slag. De gegevens op de factuur worden geanalyseerd: het systeem zoekt een KvK-nummer, IBAN- en BIC-gegevens, een btw-nummer en –percentage, leveranciersgegevens en de bedragen op de factuur. Op basis van deze herkenning wordt een boekingsvoorstel opgesteld en aan u voorgelegd. Nadat u deze heeft gecontroleerd boekt u hem met één simpele klik.

Automatische gegevensherkenning

Zodra een bestand (JPG, PDF, TIFF) in de Inbox verschijnt, gaat de Reeleezee-software aan de slag. Het formulier wordt zo nodig omgedraaid (als het ondersteboven blijkt te zijn ingevoerd) en gegevens op het formulier worden nauwkeurig geanalyseerd. Het systeem zoekt de KvK-nummers, IBAN- en BIC-gegevens, btw-nummers en -percentages en leveranciersgegevens – en natuurlijk het totaalbedrag inclusief, exclusief btw en het btw-bedrag zelf.

Ook worden er een aantal controles uitgevoerd – bijvoorbeeld of de optelling van totaalbedrag exclusief btw met het btw-bedrag tot het correcte totaalbedrag (inclusief BTW) leidt. Als er een KvK-nummer is herkend, wordt dat nummer geverifieerd bij de Kamer van Koophandel ter controle van de leveranciersgegevens. De verwerking is klaar als een boekingsbon met alle aangetroffen informatie is opgemaakt. Nadat u deze heeft gecontroleerd boekt u hem met één simpele klik.

Hoe goed is het boekingsvoorstel?

Vanzelfsprekend streven we naar een hoog slagingspercentage van een boekingsvoorstel. Wij zijn voortdurend bezig het herkenningssysteem te perfectioneren, bijvoorbeeld aan de hand van documenten die niet volledig zijn herkend. Het systeem onthoudt de aanpassingen en correcties en past deze de volgende keer zelf toe.

Ook herkent het bijvoorbeeld een benzinefactuur die op een bepaalde grootboekrekening moet worden geboekt. Na accordering zal het systeem de ‘afwijking’ de volgende keer als normaal bestempelen. Op deze manier worden spookfacturen eerder herkend en onderschept. Zo leert het systeem data te verrijken en een steeds beter boekingsvoorstel te maken.

Start Gratis met Online Boekhouden

Direct gratis starten
  • Geen proef, start gratis
  • Altijd alle functionaliteit
  • Betalen naar gebruik
  • Up- en downgraden
  • Maandelijks opzegbaar
Direct gratis starten Het duurt nog geen 2 minuten

Nog niet overtuigd?

Nog niet helemaal klaar om aan te melden? Klik rond in een voorbeeld-administratie en ervaar zelf hoe eenvoudig Reeleezee werkt.

Live Demo ZZP

Automatisering van functies

Reeleezee streeft ernaar u zoveel mogelijk gemak en grip te bieden. Dat doen wij door handelingen die steeds terugkomen te automatiseren. Uw banktransacties worden elke dag automatisch in Reeleezee ingelezen. Facturen en bonnetjes worden automatisch herkend en geboekt. En, als u wilt, worden betaalopdrachten en incasso’s aangemaakt en aan uw bank aangeboden. Uw financiële gegevens worden gepresenteerd in overzichtelijke dashboards en rapporten.

Bespaar op invoerwerk

Reeleezee heeft automatische koppelingen gemaakt tussen de vier grootste Nederlandse banken en uw administratie. Vraag uw leveranciers uw bonnetjes en facturen naar uw Inbox te sturen. Of laat Reeleezee ze geautomatiseerd ophalen. Gescande facturen worden automatisch verwerkt tot een boekingsvoorstel. Installeer onze gratis Scan2Reeleezee app en bespaar nog meer tijd op het invoeren van bonnen en facturen! Lees hier verder over alle Scan & Boek opties.

Importeren van mutaties

Alle transacties van elke Nederlandse bank kunnen elektronisch verwerkt worden. Dat geldt trouwens ook voor die van bijna alle buitenlandse banken. Zelfs wanneer uw bank nog geen directe online koppeling met Reeleezee heeft, bespaart u veel tijd door onze import- en exportfuncties voor banktransacties.
bank-koppelen-bankinterface

Minder boekhouden, meer ondernemen

Bankkoppeling - Vergeet handmatige import van uw bankafschriften. Onze bankkoppeling doet voortaan al het werk.

Scan & Boek - Verwerk uitgaven met een scan of e-mail in uw administratie. Bevestig alleen het boekingsvoorstel. Klik en klaar.

UBL - Ontvang en verwerk UBL-facturen direct in uw administratie. En verstuur ze automatisch zelf, met een simpel vinkje.

Belastingdienst - Uw aangifte met één muisklik bijgewerkt en verstuurd. Automatisch 100% correct ingevuld. Dus 0% kopzorgen.

Webshops - Met talloze webshopkoppelingen zijn uw inkomsten direct in de administratie verwerkt. Nog minder boekhouden dus.

Accountants - Werk online en (kosten)efficiënt samen met uw accountant. Altijd alles onder controle, altijd actueel.

Boekhouden saai en tijdrovend? Niet met Reeleezee. Onze slimme automatisering maakt het u zo makkelijk mogelijk. U wordt efficiënter en bespaart kosten en tijd... Tijd waarmee u kunt doen wat u hóórt te doen. En dat is ondernemen.

Direct Gratis Starten