Reeleezee is klaar voor SBR

Geplaatst op Geplaatst in Blog, Nieuws
U doet aangifte vanuit Reeleezee met een pincode. Wat betekent SBR voor u?

Aangezien Reeleezee volledig is voorbereid op SBR, verandert er er voor u vanaf 2014 vrijwel niets! De manier waarop u in Reeleezee uw aangifte btw of de opgaaf ICP voorbereidt blijft ongewijzigd, en de optie ‘aangifte elektronisch versturen’ blijft van kracht. De aangifte wordt door Reeleezee automatisch aangemaakt op basis van SBR en met behulp van het Reeleezee PKI-overheid verzamelcertificaat elektronisch verzonden naar de Belastingdienst, zonder dat u een PIN code hoeft in te voeren.

U doet op dit moment aangifte via de website van de Belastingdienst. Wat verandert er voor u?

Er verandert voor u niets. U kunt ook na 1 januari 2014 gewoon uw aangifte blijven indienen via de website van de Belastingdienst. Wellicht wilt u wel overwegen om elektronisch aan te geven via Reeleezee, omdat dit u tijd en moeite kan besparen.

Uw accountant of administratiekantoor doet voor u de aangifte. Verandert er iets voor mijn kantoor?

Nee. Financiële intermediairs zijn al voorbereid op SBR en hoeven in principe geen aanpassingen te doen.

Elektronisch aangifte doen vanuit Reeleezee met uw eigen PKIoverheid services servercertificaat?

Als u er de voorkeur aan geeft om met een eigen PKloverheid services servercertificaat uw aangiftes in te dienen, dan kun u in Reeleezee uw eigen certificaat uploaden en gebruiken voor uw aangiftes. De benodigde aansluiting naar Digipoort is standaard in Reeleezee aanwezig. In de brief van de Belastingdienst wordt beschreven hoe en waar u een PKIoverheid services servercertificaat kunt aanvragen.

Reeleezee en SBR

Standard Business Reporting (SBR) is een standaard voor het elektronisch aanleveren van rapportages en aangiftes aan overheidsinstanties en private organisaties zoals banken. De Belastingdienst is een van de overheidsinstanties die de afgelopen jaren is gestart met het gefaseerd in gebruiknemen en verplichtstellen van SBR voor een groeiend aantal aangiftestromen. Vanaf 1 januari 2014 geldt de verplichting ook voor de aangifte van de Omzetbelasting en de Opgaaf ICP. Reeleezee is vanaf het begin actief betrokken geweest bij deze ontwikkelingen en is volledig voorbereid op deze overgang en beschikt al geruime tijd over een aansluiting op Digipoort, het digitale kanaal van de overheid.