Reeleezee Mobile – lijsten

Geplaatst op Geplaatst in Blog, Mobile, Nieuws

In deze blog krijgt u een kijkje achter de schermen van het ontwikkelproces van Reeleezee Mobile. Dit keer informeren we u graag over een generieke en belangrijke functie: overzichten met gegevens, ook wel lijsten genoemd.

Lijsten
Een overzicht met facturen, het maandoverzicht van uw bankrekening, een grootboekkaart: in Reeleezee vindt u in bijna elke map wel een of meerdere lijsten met boekingen of andere gegevens. In zo’n lijst kan onder andere worden gezocht, gefilterd, gegroepeerd en een selectie worden gemaakt door regels aan te vinken.

Reeleezee-Mobile-snippet-lijst_749x231

Reeleezee Mobile kan behalve op uw desktop ook worden gebruikt in de browsers op uw tablet en smartphone. Op een scherm van een telefoon is uiteraard minder ruimte beschikbaar dan op uw desktop. Daarom moet bij het vormgeven van de lijsten in Reeleezee Mobile rekening worden gehouden met verschillende schermgroottes en de optimale weergave per device.

Het aanpassen van gedrag en weergave op basis van schermgrootte wordt ook wel ‘responsive design’ genoemd. Voor lijsten betekent dit vooral dat wij hebben nagedacht over de relevantie en minimale breedte van iedere kolom. Door de kolommen op deze twee punten een waarde toe te kennen, wordt automatisch bepaald welke kolommen zullen blijven staan naarmate een scherm of browservenster kleiner wordt.

Wij hebben de lijsten in Reeleezee NG opnieuw bekeken en geanalyseerd op basis van de feedback van onze klanten en onze eigen inzichten. Voor het ontwikkelen van de lijsten in Reeleezee Mobile leverde dit een paar heldere uitgangspunten op:

– Optimale weergave op verschillende schermgroottes

– Duidelijke en snelle functies om in een lijst te kunnen zoeken, filteren, sorteren en groeperen.

– Het kunnen printen van een lijst, waarbij de print identiek wordt afgedrukt als op het scherm.

– Een lijst makkelijk en snel kunnen exporteren naar Excel en PDF.

– Het kunnen aanpassen van de lijstweergave: zowel de volgorde en breedte van kolommen als kolommen/gegevens kunnen toevoegen of verwijderen.

Met deze wensen zijn verschillende technische mogelijkheden en functionaliteiten geanalyseerd. In de onderstaande designs kunt u zien hoe wij e.e.a. hebben bedacht. Let op: Reeleezeee Mobile is nog in ontwikkeling, eventuele wijzigingen zijn voorbehouden.

Lijstweergave
RE_T1a_Administratie_Listview_749x562

Menu
RE_T1b_Administratie_Listview_menu_control_749x562

Kolommen toevoegen/verwijderen
RE_T1c_Administratie_Listview_menu_control_kolom_selectie_749x562

Zoeken
 RE_T1d_Administratie_Listview_Zoeken_749x562

Bewerken
RE_T1e_Administratie_Listview_Lijst_bewerking_749x562

Instellingen
RE_T1f_Administratie_Listview_Lijst_instellingen_749x562

Groeperen
RE_T2a_Administratie_Listview_Groeperen_droparea_749x562

Gegroepeerd en ingeklapt
 RE_T2c_Administratie_Listview_Gegroepeerd_ingeklapt_749x562

De ontwikkeling van Reeleezee Mobile is een lopend proces waarin we uw feedback zeer op prijs stellen. Als u wilt kunt u hieronder een reactie achterlaten. Wij proberen zoveel mogelijk wensen te honoreren, maar kunnen daarvoor geen garantie geven.