Reeleezee Mobile – Release Notes 11 februari 2016

Geplaatst op Geplaatst in Blog, Release notes
Invoeren boeking in map Financieel / in dagboek Memoriaal.

Nieuw: In Reeleezee Mobile kan nu een financiële boeking/memoriaalboeking  met de ‘+’-knop worden aangemaakt. Als de gebruikersinstelling staat op werken met “Mappen” dan heeft u de mogelijkheid om een ‘Nieuwe boeking in de map Financieel’ aan te maken.

gebruikersinstellingenMappen

MapFinancieel

In de stand “Dagboeken” kunt u een ‘Nieuwe boeking in Dagboek Memoriaal’ invoeren.

gebruikersinstellingenDagboeken

DagboekMemoriaal

Bij het aanmaken van een nieuwe boeking met de ‘+’-knop wordt behalve een lege boeking nu ook het overzicht of dagboek van de betreffende boeking op de achtergrond geopend.

Invoeren klanten, leveranciers en producten

Nieuw: Het is nu mogelijk om klanten, leveranciers en producten aan te maken of te wijzigen in Reeleezee Mobile. Een nieuwe klant, leverancier of product kan worden aangemaakt met de ‘+’-knop.

NieuweKlantLeverancierProduct

Ook kunnen bestaande klanten en leveranciers worden aangepast. Het invoeren of aanpassen van gegevens op de tabbladen Contactpersonen, Projecten (Klanten en Leveranciers) en Leverancier, Voorraad, Kassa, Overzichten (Product) komen in een volgende versie beschikbaar.

Boeken vanuit de bank

Nieuw: In de betalingsoverzichten van een bank- en kasrekening, een Rekening Courant en Verrekeningen kan nu vanaf een betaling ook een nieuwe inkoop-, verkoop- of bankoverboeking worden aangemaakt.

Bij betalingen die nog niet zijn geboekt staat een stempel “Nog te boeken”. Het is mogelijk dat Reeleezee onder het stempel al een matchende openstaande boeking voorstelt in het groen. Dit is het geval als:

  • Er in de omschrijving van een betaling een RLZ-boekstuknummer is ingevuld gelijk aan een openstaande boeking
  • Er een verwachte betaling is met een tegenrekening en bedrag gelijk aan een openstaande boeking

Een groene match kan met 1 klik worden gekoppeld en geboekt.

In andere gevallen kunt u door met uw muis over het “Nog te boeken” stempel te bewegen zoeken naar een eerder ingevoerde openstaande boeking, of een nieuwe boeking aanmaken.

NieuweBoeking2016

Betalingen toevoegen en wijzigen

In de overzichten van bank, kas, privé en RC en verrekeningen kunnen handmatig betalingen worden toegevoegd en aangepast. Met het plusje rechtsboven deze overzichten kunt u een nieuwe betaling aanmaken. Door in een overzicht een regel aan te klikken kunt u die betaling wijzigen.

PlusIcoonBankWide2016

PlusIcoonBankInvulscherm2016

Incasso- en betaalopdrachten aanmaken

Nieuw: In de ‘map Kas en Bank > Betalen & incasseren’ kunnen incasso- en betaalopdrachten worden aangemaakt. In deze overzichten staan de inkoop- en verkoopboekingen die zijn ingevoerd als “te betalen via overschrijving”, of “te ontvangen via automatische/eenmalige incasso”. U kunt boekingen selecteren door deze aan te vinken. Als uw selectie compleet is, dan kunt u rechtsboven kiezen voor “Uitvoeren” om het bestand te downloaden dat u kunt gebruiken bij het uitvoeren van de betalingen of incasso’s in internetbankieren van uw bank.

Betaalopdrachtaanmaken

bestanddownloaden