Reeleezee Mobile – Release Notes 26 januari 2016

Geplaatst op Geplaatst in Release notes

Invoeren boeking

U kunt nu inkoop- en verkoopboekingen invoeren in Reeleezee Mobile. Met het ‘plus’-icoon in de bovenbalk maakt u een nieuwe boeking aan. In de volgende versie die gepland staat op 27 januari is het ook mogelijk om memoriaalboekingen aan te maken.

2.MobileVisual-HalfIngevuldeBoeking

Gebruikersinstellingen

In het medewerkersmenu vindt u onder ‘Gebruikersinstellingen’ 2 schakelaars waarmee u zelf uw ideale manier van werken kunt instellen.

Met de schakelaar ‘Mappen of Dagboeken’ kunt u kiezen om te werken met de herkenbare Reeleezee-mappen, zoals Inkomsten en Uitgaven, of met traditionele dagboeken, zoals Inkoop en Verkoop. Deze instelling heeft effect op de plek waar een boeking wordt bewaard en waar u deze dus kunt terugvinden.

Met de andere schakelaar ‘Boekingrubrieken of Grootboekrekeningen’ bepaalt u of u tijdens het invoeren van nieuwe boekingen zoekt op boekingrubrieken of grootboekrekeningen.

U kunt deze schakelaars te allen tijde omzetten; elke boeking is in allebei de standen terug te vinden en te bekijken.

Ook heeft u hier de optie om de taal aan te passen en een jaar te selecteren dat wordt gebruikt in alle periodefilters boven overzichten en grootboekkaarten. De periodefilters boven de overzichten in Reeleezee staan standaard op het huidige jaar. Mocht u bijvoorbeeld bezig zijn met de jaarrekening voor 2015, dan is het niet handig om in alle overzichten steeds weer het periodefilter op 2015 te zetten. Het jaar dat u hier selecteert wordt gebruikt in het periodefilter van elk overzicht.

Koppelen openstaande post

In kas- en bankrekeningen kunnen betalingen nu worden gekoppeld aan openstaande boekingen. Als u met uw muis over “nog te boeken” beweegt dan verschijnen de knoppen waarmee een nieuwe boeking kan worden aangemaakt, of handmatig kan worden gezocht naar één of meerdere openstaande boekingen.Reeleezee kan ook al een voorstel doen voor een openstaande boeking. Deze worden getoond als een ‘groene match’ in de bankregel. Als

  • Er in de omschrijving van een betaling een RLZ-boekstuknummer is ingevuld gelijk aan een openstaande boeking, of
  • Er een verwachte betaling is met een tegenrekening en bedrag gelijk aan een openstaande boeking

dan wordt die openstaande post getoond als een groen match. Deze kan met 1 klik worden gekoppeld en geboekt.


Btw-aangifte

In de map Belastingen kan nu de btw-aangifte worden bekeken. De opties om de aangifte te kunnen printen en te verzenden naar de belastingdienst worden in de volgende versie toegevoegd.