Reeleezee Mobile versie 1 – “Wat is er (niet) nieuw?”

Geplaatst op Geplaatst in Blog, Mobile, Nieuws

Vandaag is de eerste versie van Reeleezee Mobile te gebruiken. Reeleezee Mobile is niet alleen verbeterd qua look & feel, maar naast uw desktop ook op de tablet en smartphone te gebruiken.

Vandaag is de eerste versie van Reeleezee Mobile te gebruiken. Reeleezee Mobile is niet alleen verbeterd qua look & feel, maar naast uw desktop ook op de tablet en smartphone te gebruiken. Hieronder lichten we graag een aantal wijzigingen en nieuwe functies toe!

Het mappenmenu

Alle gebruikers van Reeleezee zijn bekend met onze mappen: deze bieden een voor ondernemers herkenbare indeling van de gehele administratie. In Reeleezee Mobile zijn de mappen als keuzemenu daarom gehandhaafd. De werking van het menu is dit keer deels afhankelijk van de grootte van het scherm van de gebruiker. Op het kleine scherm van een smartphone is het menu standaard niet in beeld. Het menu kan hier worden geopend door een swipe naar rechts en met de zogeheten “hamburger”-knop die u waarschijnlijk wel kent van andere (web)applicaties:

Mappen met een icoon
Op een tablet en desktop is meer schermruimte beschikbaar. Het is op die systemen niet efficient hier ook steeds de hamburger te moeten aanklikken om een map te openen. Daarom is er op elke map een herkenbaar icoon toegevoegd. Op grotere schermen zijn deze iconen altijd in beeld in een ingeklapte variant van het menu, waardoor iedere map in 1 klik te bereiken is. De hamburger of een swipe naar rechts kan in dit geval worden gebruikt om te schakelen tussen de iconen of de volledige mappen.

Na het kiezen van een map opent het submenu daarvan. Als in het submenu een keuze wordt gemaakt klapt het hele menu weer in naar de iconen-weergave en wordt het overzicht getoond dat is aangeklikt. In deze stand kan het submenu altijd weer worden geopend door een swipe naar rechts, of door te klikken op de titel van de lijst (bijv. “Facturen”)

Toolbar

In Reeleezee Mobile is boven in het scherm altijd een toolbar beschikbaar, waarin een aantal functies zijn ondergebracht. In deze eerste versie bevat de toolbar de hamburger knop, de recen-lijst, de zoekfunctie de gebruikersinformatie en de algemene en contactgegevens:

Recent-lijst
Deze knop opent een lijst met de laatst bekeken of gewijzigde documenten (zoals een factuur), boekingen, en grootboekkaarten. Door een item in de lijst aan te klikken opent deze direct. Hiermee kunt u sneller bij bijv. de bankrekening of het document zijn waar u zojuist ook naar heeft gekeken.

Gebruikers informatie / Naar Reeleezee NG
Hier ziet u in welke administratie en onder welke naam u bent ingelogd . Ook vindt u hier de Nederlands / Engels taalschakelaar, opties om in te loggen in Reeleezee NG versie en te schakelen naar een ander administratie, en kunt u uitloggen.

“Reeleezee r”
Door op deze “r” te klikken krijgt u algemene informatie over bijvoorbeeld het versienummer van Reeleezee, de contactinformatie van onze helpdesk en een knop om meteen feedback naar de helpdesk te sturen.

In volgende updates van Reeleezee Mobile worden er meer functies aan de toolbar toegevoegd.

Lijsten

Wij hebben alle lijsten in Reeleezee geanalyseerd en – op basis van de feedback van klanten opnieuw opgezet. Voor de werking van de lijsten in Reeleezee Mobile leverde dit een paar heldere uitgangspunten op:

Optimale weergave op verschillende schermgroottes
In alle lijsten is het aantal weergegeven kolommen afhankelijk van de grootte van het (browser)scherm. Ook is er voor de gegevens in een aantal kolommen een lange en korte omschrijving, zodat de inhoud kan worden afgestemd op de beschikbare ruimte.

Het kunnen aanpassen van de lijstweergave:
Wij hebben alle lijsten vormgegeven op een manier waarvan we denken dat deze het prettigst in gebruik is, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt, maar in Reeleezee Mobile kan een lijst ook door een gebruiker worden aangepast. Het is mogelijk om kolommen te verplaatsen, breder of smaller te maken, en om zelf kolommen toe te voegen of te verwijderen. Zo’n aangepaste layout kan ook worden opgeslagen zodat deze niet verloren gaat.

Duidelijke en snelle functies om in een lijst te kunnen zoeken, filteren, sorteren en groeperen.
In Reeleezee Mobile kan in iedere lijst eenvoudig worden gefilterd, gesorteerd en gegroepeerd. Groeperen kan worden gedaan door deze optie via de lijst-opties te activeren en vervolgens een kolomkop te slepen naar de groeperen drag&drop area die verschijnt. De lijst zal worden gegroepeerd op de waarde van de gesleepte kolomkop. Sorteren kan snel worden gedaan door op een kolomkop te klikken, en uitgebreide filteropties zijn ook in iedere kolom beschikbaar. In de volgende versies komen er meer slimme en snelle filtermogelijkheden in iedere lijst.

Een lijst makkelijk en snel kunnen printen, exporteren naar PDF en Excel
Het is in Reeleezee Mobile in alle lijsten mogelijk om deze direct te printen of te exporteren als PDF of als Excelbestand. Zowel de print uitvoering als de PDF en Excel versie hebben een opmaak die gelijk is aan de lijst op het scherm, met dezelde indeling en selecties.