Reeleezee realiseert koppeling met Elsevier Nextens

Geplaatst op Geplaatst in Accountant

Per direct kan Reeleezee Accountancy Portal worden gekoppeld aan Elsevier Nextens, de cloudversie van de populaire fiscale software voor accountantskantoren. Door middel van deze realtime cloudkoppeling worden op basis van Standard Business Reporting (SBR) aangiftes inkomstenbelasting (IB), vennootschapsbelasting (VPB) omzetbelasting (OB) en intracommunautaire prestaties (ICP) vanuit Nextens uitgewisseld met Reeleezee Accountancy Portal.

In het portaal worden aangiftes in leesbare vorm gepresenteerd en ter accordering aangeboden aan de cliënten van het accountantskantoor en vervolgens afgeleverd bij de Digipoort. Informatie over statuswijzigingen en retourberichten van de Belastingdienst van de in Reeleezee Accountancy Portal verwerkte aangiftes worden via deze koppeling direct aan Elsevier Nextens doorgegeven. Op deze wijze bestaat een geheel geïntegreerde keten waarmee de accountant zijn klanten digitaal kan ondersteunen.
Reeleezee Accountancy Portal voorziet in de behoefte van accountants- en administratiekantoren om op een uniforme wijze online met cliënten te kunnen communiceren, ongeacht de wijze waarop de veelal pluriforme backoffice is ingericht. Reeleezee Accountancy Portal is beschikbaar als cloudtoepassing voor alle browsers en mobiele devices en kan volledig aan de huisstijl van het kantoor worden aangepast en biedt functionaliteiten voor onder andere digitale aangifte-accordering en archivering, online cliëntdossier, workflow management en single sign-on.
Wilko Stronks, algemeen directeur van Reeleezee: “Door de koppeling ontstaat een situatie waarbij de accountant snel kan schakelen met onder meer de Belastingdienst en daarnaast kan signaleren waar de kansen voor de ondernemer liggen. Dit alleen al is van toegevoegde waarde voor de ondernemer.”