Release notes MA versie 201845a1

Geplaatst op Geplaatst in Blog

Algemeen

Verbetering:

In ZZP-administraties worden de belangrijkste mappen of menu-items getoond. De overige onderdelen zijn standaard niet in beeld, maar zijn altijd op te vragen met behulp van de pijl.

Deze zichtbare ‘Basic’ mappen of menu-items zijn nu uitgebreid met ‘Belastingen’ omdat dit een belangrijk onderdeel is in de administratie. Hier is de BTW-aangifte te vinden.

U kunt zelf in de gebruikersinstellingen aangeven dat u standaard alleen deze 5 mappen wilt zien, ook als u geen ZZP-er bent.

Verbetering:

Als u uw wachtwoord vergeten bent kunt u een nieuwe aanvragen. U krijgt dan een door Reeleezee automatisch gegenereerd wachtwoord. Het automatisch gegenereerde wachtwoord is sterker gemaakt en bestaat nu uit 16 karakters met vreemde tekens.

U kunt uw wachtwoord altijd wijzigen in de gebruikersinstellingen.


Instellingen

Fix:

U kunt in Instellingen > Mijn abonnement > Mijn administraties meerdere administraties samenvoegen tot een groep met een hoofdadministratie. Zo kunt u met 1 login uit de hoofdadministratie in alle administraties. U kunt ook medewerkers toegang geven tot de administraties. Dit werkte niet goed, maar is nu hersteld.

Fix:

In Instellingen > Help > Helpdesk kunt u de helpdesk van Reeleezee toegang geven tot een administratie. U moet daar ook een einddatum voor de toegang instellen. Het was mogelijk een ongeldige datum in te voeren. Dit is nu niet meer mogelijk.


Inkomsten

Nieuw:

Het nieuwe lage btw-tarief van 9% is beschikbaar. U kunt dit toepassen op offertes die in 2018 worden gemaakt voor goederen en diensten die in 2019 worden geleverd.

U vindt het nieuwe tarief ‘9% NL, Laag tarief (vooruit)’ op dit moment onder ‘Meer tarieven’ in het lijstje met de btw-tarieven. Per 1 januari 2019 zal het beschikbaar komen als het standaard lage btw-tarief.


Kas & Bank

Fix:

Bij het invoeren van een nieuwe Rabobank spaarrekening in Kas&Bank > Instellingen Kas & Bank werd deze opgeslagen onder de banknaam ‘Industrial and Commercial Bank of China (sparen)’. Dit is verholpen.


Relaties

Fix:

Als u een adres van een klant in Curaçao invoert kunt dat het juiste land weer selecteren.