Release notes Mobile Accounting versie 30

Geplaatst op Geplaatst in Blog, Release notes

Factuur: e-mails voor verzenden facturen en offertes

Nieuw: De instellingen van de e-mails waarmee offertes en facturen worden verstuurd zijn nu beschikbaar in Reeleezee Mobile. In de map Inkomsten > instellingen inkomsten > E-mail zijn de emailtemplates voor het verzenden van offertes, pro forma’s en facturen te vinden. In een template kunt u het onderwerp, de aanhef, bodytekst, bedrijfsgegevens en een logo instellen. Verder kunt u een lettertype, lettergrootte en kleur kiezen.

Layout mail

De “Samenvatting” in de email geeft de belangrijkste informatie van de factuur alvast in de email zelf. Dit zijn het factuurnummer, de factuurdatum, de vervaldatum, uw eigen IBAN en het bedrag en de betaalwijze. U kunt de samenvatting aan- of uitvinken.

Op basis van de teksten en instellingen in bovenstaand screenshot, ziet de e-mail die gebruikt wordt om de factuur te versturen er als onderstaand uit:

Mail_Factuur


Factuur: layouts facturen en offertes

Nieuw: de eerste instellingen voor de layout van offertes, pro forma’s en facturen zijn beschikbaar in Reeleezee Mobile. In de map Inkomsten > instellingen inkomsten > layout documenten kan op een documentlayout een logo en de bedrijfsgegevens worden ingesteld. Verder kan er een email aan worden gekoppeld, wat betekent dat documenten met die layout zullen worden verzonden met het emailtemplate dat u hier kiest.

Layout_Factuur


Excel import voor stamgegevens: Importfunctie voor klanten, leveranciers en producten

Nieuw: Vanaf versie 11 kunnen klanten, leveranciers en producten door middels van een Excel-sheet geïmporteerd worden in de administratie.

Vanuit de overzichten klanten, leveranciers en producten kan de import gedaan worden via de ‘Optie-knop’.

Import_klanten_overzicht

In het scherm wat nu verschijnt, kan ook een leeg template bestand gedownload worden waarin de gegevens voor de klanten, leveranciers en producten ingevuld kunnen worden.

Popup_import


Switchen naar andere administratie (let op: geldt alleen voor Accountants)

Fix: Het switchen naar andere administraties is vanaf versie 30 weer mogelijk.

Switch_Administratie