Release notes versie 34

Geplaatst op Geplaatst in Blog, Release notes
Factuur: Kopiëren van verkoopfacturen en offertes

Nieuw: Vanaf versie 34 kunt u verkoopfacturen en offertes kopiëren. Deze actie kunt u vinden onder de opties-knop bij een geopende verkoopfactuur of offerte.

rn_34ma_001


Factuur: Bijvoegen van bijlages bij verkoopfacturenfacturen

Nieuw: Het is nu mogelijk om bijlages bij facturen te voegen. Dit kunt u doen door bij een verkoopfactuur op de bijlage-knop te drukken.

rn_34ma_002

U kiest vervolgens het bestand welke u wilt bijvoegen met de knop ‘Selecteer bestand’. Daarna drukt u op de knop Uploaden.

rn_34ma_003


Relaties: Aanmaken van diverse relatie instellingen/dimensies

Nieuw: Vanaf versie 34 kunt u diverse relatie instellingen/dimensies aanmaken, dit zijn bijvoorbeeld afdelingen of vestigingen. Deze vindt u in de map Relaties > Instellingen relatiegegevens. Dit kunt u doen met de plus-knoppen in de diverse overzichten. De relatie dimensies kunt u toekennen aan klanten, leveranciers en medewerker.

Het toekennen van een dimensie doet u door bij voorbeeld een klant te openen. Vervolgens gaat u naar het tabje Contactgegevens.

rn_34ma_004


Producten: Aanmaken van product dimensies

Nieuw: Vanaf versie 34 kunt u diverse product instellingen/dimensies aanmaken, dit zijn bijvoorbeeld productgroepen. Deze vindt u in de map Producten > Instellingen productgegevens. Dit kunt u doen met de plus-knoppen in de diverse overzichten.

Het toekennen van een dimensie doet u door product te openen, vervolgens gaat u naar het tabje Productgegevens.

rn_34ma_005


Invoer: Werken met Tab- en Enter-toets en Ctrl + Enter sneltoets

Nieuw: Het is vanaf versie 34 mogelijk om boekingen te maken zonder gebruik te maken van uw muis. Door middel van de Tab-toets of Enter-toets, navigeert u door de diverse invoervelden en kunt u ook de verkoopfactuur of boeking voltooien. Tevens kunt u met de toetscombinatie Ctrl + Enter een boeking of verkoopfactuur direct boeken.


Mappenstructuur: Opengeklapt of ingeklapt

U kunt vanaf versie 34 ervoor kiezen om het menu met de mappen uitgeklapt te laten. Als gevolg daarvan kunt u makkelijk schakelen naar de andere mappen. Het instellen van de mappenstructuur doet u door rechtsboven op uw gebruiker te drukken, vervolgens op Gebruikersinstellingen.

rn_34ma_006

Bij het kopje Bediening kunt u ervoor kiezen of u het menu openstaand of ingeklapt wilt terugzien.

rn_34ma_007


Bank: Bankoverboeking maken

Nieuw: In versie 34 is de functionaliteit toegevoegd om makkelijker een overboeking te maken naar een andere zakelijke bankrekening. U gaat hiervoor naar de betreffende bankrekening waar u de overboeking dient te maken. U staat daar op de regel ‘Nog te boeken’ en u selecteert de optie Nieuwe overboeking.

rn_34ma_008

Er verschijnt daarna een nieuwe boeking waarbij u in de tweede boekingsregel de tegenrekening selecteert. Wanneer in de bankregel al een IBAN-nummer staat zal deze automatisch in de boekingsregels worden geselecteerd.

rn_34ma_009


Inbox: ‘Drag and drop’ optie Internet Explorer bij uploaden factuur

Fix: In versie 34 is het weer mogelijk om de ‘Drag and drop’ optie te gebruiken in Internet Explorer in de map Inbox.

rn_34ma_010


Nieuw: het is nu mogelijk om bankmutaties te importeren. Dit kan via de map Kas & Bank > Bank imports. In dit overzicht kunt u het importbestand (bijvoorbeeld een MT940-bestand) uplaoden door de ‘plus-knop’ te gebruiken.

release-notes-25a1-009


Factuur: Contactpersonen toevoegen bij verkoopfacturen

Nieuw: Vanaf versie 34 kunt u contactpersonen toevoegen bij een verkoopfactuur. Wanneer u namelijk een klant selecteert op een factuur die is voorzien van contactpersoon, krijgt u de optie om een contactpersoon te kiezen.

rn_34ma_011