Release notes versie 37

Geplaatst op Geplaatst in Release notes
Nieuw:

De schermen waarmee nieuwe facturen en boekingen worden ingevoerd zijn sterk verbeterd in presentatie en performance. Bij het invoeren van facturen en offertes is gekozen voor de what you see is what you get benadering, waarbij op uw scherm de factuur er al zoveel mogelijk uitziet als de uiteindelijke PDF. Het is ook mogelijk om de het oude formulier invoerscherm te gebruiken. U kunt schakelen tussen beide interfaces onder het Meer opties icoon. Het is in beide weergaven nog steeds mogelijk om met uitsluitend het toetsenbord te werken en met ENTER en TAB in te voeren en naar de volgende velden te springen.

v37_1

v37_1b


Nieuw:

Ook het formulier voor het invoeren van inkoopboekingen is versimpeld en rustiger gemaakt. De belangrijkste gegevens op de boeking zijn nu duidelijk te herkennen. Ook reageert de applicatie nu flink sneller bij het invoeren van boekingen.

v37_2


Nieuw:

het is nu mogelijk om de pakbon bij een factuur te verzenden of af te drukken. Dit kan onder het meer opties icoon boven de factuur.

v37_3


Nieuw:

Het is nu mogelijk om een QR code op uw facturen te plaatsen die uw klanten kunnen gebruiken om de betaling te doen in de apps van ING, Bunq en andere banken. Het tonen van de QR-code kunt u instellen in de map Inkomsten > Instellingen > Tekst betaalinstructie. U kunt per betaalwijze instellen om een QR-code op de factuur te plaatsen, door een vinkje te zetten bij “Toon QR code op factuur”.

v37_qr

v37_qr2


Nieuw:

de onlangs geïntroduceerde PDF-layouts Berlin en Paris voor facturen zijn nu ook beschikbaar voor de herinnering en pakbon layouts. Deze zijn automatisch gekoppeld aan de betreffende nieuwe factuur layouts.


Verbetering:

in de map Inkomsten > Herinneringen zijn kleine wijzigingen in het menu doorgevoerd. Reeds verstuurde herinneringen kunnen worden bekeken in het overzicht Verzonden. Het aanmaken en verzenden van Herinneringen kan worden gedaan in het overzicht Herinneringen aanmaken.

v37_4


Nieuw:

in alle overzichten is het nu mogelijk om met 1 klik alle posten in de lijst te selecteren. Er is hiervoor een aparte vink links bovenaan de lijst te zetten, waardoor alle regels zullen worden aangevinkt.

v37_5


Verbetering:

De snelheid van de applicatie bij het toevoegen of aanpassen van Klanten, leveranciers en medewerkers liet soms te wensen over. De performance is hier sterk verbeterd.


Fix:

Bij het koppelen van een betaling in de bank aan een openstaande post konden ten onrechte concept btw-aangiftes geselecteerd worden in de lijst met openstaande posten. Dit is opgelost.


Nieuw:

Het is nu mogelijk om de beginbalans in te voeren in Reeleezee Mobile in de map Financieel > Beginbalans.

v37_6


Fix:

De betaalwijze Contant was niet te selecteren op een verkoopfactuur, maar is daar nu toegevoegd.


Fix:

in enkele gevallen werd een IBAN niet correct getoond bij het aanmaken van een betaalbestand. Dit is opgelost.


Nieuw:

er is nu een aparte email layout beschikbaar voor het versturen van herinneringen. Deze kan bij de andere emaillayouts worden aangepast in de map Inkomsten > Instellingen inkomsten > Overzicht layouts

v37_7


Nieuw:

Er zijn mini dashboards toegevoegd in de map Inbox > Inkoopfacturen: Nog te boeken, AutoCollect, E-mail en Scan/upload. Deze mini-dashboards tonen het aantal nog te boeken documenten, en de aantallen op basis van de bron / manier waarop een document in de Inbox is geplaatst. Door op een mini-dashboard te klikken kan de lijst eenvoudig op die status of bron gefilterd worden.

v37_8


Nieuw:

het is nu mogelijk om de volgnummers voor documenten en boekingen te raadplegen of aan te passen, in de map Instellingen > Algemene instellingen > volgnummers


Verbetering:

Bij invoeren van een IBAN bij een klant, leverancier of medewerker worden nu automatisch de andere velden bank en land aangevuld.

v37_9


Fix:

Het was in Internet Explorer niet mogelijk om met het toetsenbord een datum in te voren op een boeking of factuur. Dit is opgelost.


Fix:

In enkele gevallen was het niet mogelijk om een nieuwe contactpersoon bij een klant toe te voegen. Dit is opgelost.

v37_10