Release notes versie 38

Geplaatst op Geplaatst in Blog, Release notes

Factuur

Nieuw:

Reeleezee ondersteunt eFactureren aan de overheid via Digipoort. Op de klantkaart is onder de tab Financieel een veld toegevoegd waar het Overheidsidentificatienummer of OIN-nummer kan worden ingevuld. Hier is ook een link opgenomen naar de externe website waar deze nummers kunnen worden opgezocht. Er moet ook een adres en IBAN worden ingevoerd op de tabs Contactgegevens en Bankrekeningen. U moet zelf uw KvK nummer hebben ingevoerd.

versie38_1a

Tijdens het verzenden van een factuur naar een klant met een OIN nummer (en adres en IBAN) verschijnt er een extra vink met de optie ‘eFactureren aan overheid’. De factuur zal dan op de juiste manier bij Digipoort worden afgeleverd.

versie38_1b

Nieuw:

Het is nu mogelijk om een koppeling met Mollie te maken, waardoor een “betaal met iDeal” link kan worden opgenomen in de begeleidende email voor het verzenden van facturen. Uw klanten kunnen die link gebruiken om direct te betalen met iDeal. Voordat deze functie voor iedereen beschikbaar komt testen wij deze eerst met een kleinere pilot groep. Als u interesse heeft om deel te nemen aan de pilot kunt u zich hiervoor aanmelden op helpdesk@reeleezee.nl U ontvangt dan uitleg over het koppelen van uw Mollie account binnen Reeleezee en het toevoegen van de iDeal link in de e-mail.

versie38_2

Nieuw:

Het is nu mogelijk om de volgorde van ingevoerde factuurregels te wijzigen. Deze kunnen naar de gewenste positie worden verplaatst met het ‘sleepicoontje’ dat links van een factuurregel wordt weergegeven.

versie38_3

Fix:

Het Pakbonnummer wordt weer correct getoond in de weergave op uw scherm. Dit nummer was wel zichtbaar op de PDF, maar was in enkele gevallen niet zichtbaar op de pakbon op het scherm.


Administratie

Verbetering:

Als er handmatig een inkoopboeking wordt ingevoerd met een leverancier waarvan de facturen ook automatisch kunnen worden opgehaald via AutoCollect dan krijgt u hiervan een notificatie.

Verbetering:

Op de btw-aangifte is per rubriek nu beter weergegeven welke facturen, boekingen en/of kassabonnen hieronder zijn ingeboekt.

versie38_4

Verbetering:

In een boeking met meerdere regels is de bediening met uitsluitend het toetsenbord verbeterd.

Verbetering:

Bij het invoeren van een boeking met uitsluitend het toetsenbord kwam de cursor in het datumveld achter de datum terecht i.p.v. dat er kon worden door getypt om een datum in te voeren. Dit is aangepast.

Fix:

Het was in enkele gevallen niet mogelijk om betaalopdrachten direct naar een gekoppelde Rabobank rekening te sturen. Omdat het in de dialoog ‘betaalopdracht aanmaken’ niet lukte om deze optie aan te vinken. Dit is opgelost.

Fix:

Het was mogelijk dat informatie in het stempel op boekingen te dicht op elkaar stond en daardoor niet goed leesbaar was. Dit is opgelost.

Fix:

Op de beginbalans werden ten onrechte ook Verdichtingen en W&V grootboekrekeningen weergegeven als te selecteren post. Bij het invoeren van posten op de beginbalans zijn nu alleen de juiste balansrekeningen te selecteren.


Algemeen

Nieuw:

Alle lijsten geven onderaan de lijst nu totalen weer op basis van de gekozen filters.

Nieuw:

Er zijn verschilende batchfuncties toegevoegd in alle lijsten. Dit betekent dat u in een overzicht een selectie facturen, boekingen of relaties aan kunt vinken om deze bijvoorbeeld in 1 keer te boeken of te verwijderen. Er is hiervoor ook een “selecteer” alles vinkje toegevoegd, om eenvoudig alle regels in een lijst te selecteren.

versie38_5

Verbetering:

De extensie van een e-mailadres mag nu langer zijn, waardoor emailadressen op domeinen zoals “naam@bedrijfsnaam.amsterdam” ook kunnen worden ingevoerd.

Verbetering:

De uitklapmenu’ s rechtsboven lijsten zijn verbeterd: er is nu duidelijk onderscheid tussen de opties voor aangevinkte boeking(en) en de opties die van toepassing zijn op de hele lijst.

versie38_6

Fix:

Bij het aanpassen van de bedrijfsgegevens in de map Instellingen kon er bij het intikken van karakters wat vreemd gedrag optreden. Dit is opgelost.

Fix:

De verbruik pagina in de map Instellingen > Mijn abonnement toonde geen gegevens voor 2017. Dit is aangepast.

Fix:

De functie ‘Gebruikersnaam onthouden’ op de loginpagina werkt weer in alle browsers.

versie38_7

Verbetering:

Er is bij het selecteren van een btw-tarief op boekingen en facturen nu een onderverdeling gemaakt tussen de meest gebruikte tarieven en alle tarieven, net als in Reeleezee NG.