Starten met Reeleezee

Een bedrijf starten brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Op de boekhouding verheugt u zich misschien wel het minst. Met de oplossingen van Reeleezee hoeft u zich niet te verdiepen in moeilijke boekhoudkundige termen.

Makkelijker starten dan u denkt

Als u nog nooit zelf met een boekhouding hebt gewerkt, ziet u wellicht op tegen de eerste stap. Reeleezee maakt het u zo makkelijk mogelijk om te beginnen.

De eerste keer dat u in uw Reeleezee administratie inlogt, wordt er na een welkomstmelding een aantal korte invulschermen gepresenteerd. In deze schermen kunt u direct de belangrijkste gegevens (zoals KvK-nummer, bankrekeningnummer en BTW-nummer) invullen. U kunt overigens ook velden overslaan en gegevens op een later moment aanvullen. Meer dan 2 minuten zal dit alles u niet kosten.

Nadat u deze schermen hebt ingevuld, is uw Reeleezee boekhouding ingericht voor uw bedrijf. U kunt direct aan de slag!

In de instructievideo “De eerste keer inloggen“, en de startgids “Wachtwoorden & andere instellingen” kunt u dit nogmaals terug zien.

screen_mobile_login

De belangrijkste handelingen kunt u zelf doen

Reeleezee stelt u in staat (een groot deel van) uw boekhouding zelf te doen. Als u onderstaande zaken met enige regelmaat doet, is uw boekhouding voor 70-80% klaar.

Maak uw verkoopfacturen direct vanuit Reeleezee

Zoals u weet dient u voor iedere verkoop een factuur te maken en te versturen. En iedere factuur moet aan een aantal regels voldoen die de Belastingdienst voorschrijft. Reeleezee heeft ook de mogelijkheid uw klanten een factuur te sturen vanuit Reeleezee Factuur, hiermee slaat u twee vliegen in één klap: tegelijkertijd stelt u een correcte factuur op én wordt de factuur direct automatisch ingevoerd in uw boekhouding. Zo geeft uw administratie u altijd een actueel beeld van uw omzet.

Werk regelmatig uw uitgaven bij

Om u in staat te stellen alle benodigde informatie overzichtelijk in te voeren, heeft Reeleezee de ‘boekingsbon’ ontworpen. Met een boekingsbon kunt u de belangrijkste gegevens van een inkoopfactuur snel invoeren. Naast het correct overnemen van het totaalbedrag zonder BTW en het BTW-bedrag, kunt u direct vanuit de boekingsbon ook een leverancier aanmaken. Als de leverancier daarentegen al in uw administratie voorkomt, verschijnt de volledige naam van deze leverancier al na een paar ingetikte letters.
Ten slotte kiest u een categorie uit een lijst van potentiële categorieën die al in het systeem beschikbaar is.

Koppel transacties in de Kas & Bank map aan een boekingsbon

In de Kas & Bank map zijn alle betalingstransacties opgenomen. Door deze betalingen te koppelen aan inkoopbonnen en verkoopfacturen maakt u uw boekhouding sluitend.

Als Reeleezee een match vindt tussen een betaling en een inkoopbon of factuur in uw boekhouding, kunt u met één klik uw administratie bijwerken. U kunt dan ook precies zien welke klanten nog niet hebben betaald, of welke rekeningen u zelf nog dient te betalen.

Hoe Reeleezee Administratie helpt

Verschillende nieuwe functionaliteiten helpen u bovenstaande zaken efficiënt uit te voeren.

Scannen van inkoopfacturen

Een bijzondere rol is weggelegd voor de map ‘Inbox’. Hier komen door u gescande of gefotografeerde inkoopbonnen terecht. De online software van Reeleezee analyseert de gescande documenten en doet vervolgens een voorstel hoe het betreffende document te boeken. Zo kunt u met een paar klikken uitgaven in uw administratie bijwerken. Meer informatie en een video over deze functionaliteit vindt u op de pagina Scannen.

Automatische koppeling met de bank

Door gebruik te maken van de koppeling met de bank wordt uw bankboek in uw administratie dagelijks bijgewerkt. Zonder dat u daar verder iets voor hoeft te doen. Meer informatie over een bankkoppeling vindt u hier.

Samenwerking met uw boekhouder of accountant

De meeste ondernemers werken samen met een boekhouder of accountant voor de jaarrekening en de diverse belastingaangiften. Omdat u uw adviseur via internet ook veilig toegang kunt bieden tot uw actuele administratie, kan de samenwerking sneller, eenvoudiger en goedkoper verlopen. U kunt samen met de boekhouder of accountant een optimale taakverdeling afspreken. Reeleezee levert ook een versie voor accountants van de verschillende administratieve software modules. Bovendien is het mogelijk om Reeleezee te koppelen aan vrijwel alle software die accountantskantoren gebruiken.

Gratis starten

Reeleezee is dé oplossing voor starters. Er is namelijk een gratis abonnement waarmee u direct aan de slag kunt. Daarmee beschikt u over alle belangrijke functionaliteiten. Zo kunt u factureren en uw administratie bijhouden. In de vernieuwde versie kunt u ook uw bonnen scannen en verwerken.

Reeleezee neemt u veel werk uit handen en is ideaal voor een goede en praktische samenwerking met de boekhouder.