Startgids: Achtergrond op facturen

Geplaatst op Geplaatst in Startgidsen

Reeleezee biedt u de mogelijkheid om een achtergrond voor uw facturen te uploaden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een afbeelding van uw briefpapier als achtergrond in te stellen, zodat de facturen die u vanuit Reeleezee aanmaakt uw eigen huisstijl meekrijgen. Ook een repeterend watermerk op al uw factuurpagina’s behoort tot de mogelijkheden. U stelt de achtergrond in via de knop ‘lnstellingen’ bovenaan uw layout.

1 Achtergrond uploaden

Een achtergrond uploaden doet u middels de knop ‘Bladeren’ in de instellingen van de factuur layout. U zoekt het juiste bestand op uw computer op en selecteert het. Aan de afbeelding die u wilt gebruiken wordt een aantal eisen gesteld:

Alleen bestanden van het type jpg, jpeg of png. kunnen worden gebruikt als achtergrond.
De hoogte-breedteverhouding dient overeen te komen met een rechtopstaand A4 blad.
De ideale grootte van de afbeelding is 595 x 841 pixels.

Als de afbeelding niet het hierboven genoemde aantal pixels heeft en dus qua formaat afwijkt van het ideaal, dan zal uw afbeelding worden aangepast. Reeleezee gaat als volgt om met afbeeldingen die qua formaat afwijken:

  • Te grote afbeeldingen worden verkleind totdat ze geheel binnen de pagina vallen. Het verkleinen van een afbeelding leidt meestal niet tot kwaliteitsverlies.
  • Te kleine afbeeldingen worden vergroot totdat ze de randen van de pagina hebben bereikt. Dit betekent dat de afbeelding wordt uitgerekt met kwaliteitsverlies tot gevolg.
  • Afbeeldingen die qua hoogte-breedteverhouding afwijken van A4-formaat, resulteren in witte ruimte boven en onder of aan weerszijden van de pagina.

Hieronder volgen drie voorbeelden van het printresultaat van afbeeldingen met verschillende verhoudingen:

De afbeelding heeft de ideale verhoudingen (A4).

startgids-achtergrond-facturen-2

De afbeelding vult nu de hele pagina. Er is geen witruimte zichtbaar.

Deze afbeelding had de ideale grootte van 595 x 841 pixels. Grotere en kleinere afbeeldingen kunt u ook gebruiken, mits deze ook zijn opgemaakt met A4-verhoudingen. Denkt u er echter aan dat een afbeelding met minder pixels dan het ideale formaat wordt opgerekt. Dit leidt altijd tot kwaliteitsverlies.

Deze afbeelding heeft niet de verhoudingen van een A4-pagina. De afbeelding is te breed.

startgids-achtergrond-facturen-3

Reeleezee maakt de gehele afbeelding passend binnen de kaders van het A4 blad. Dit heeft als gevolg dat er boven en onder de afbeelding witruimte zichtbaar wordt.

Deze afbeelding heeft niet de verhoudingen van een A4 pagina. De afbeelding is te hoog.

startgids-achtergrond-facturen-4

Reeleezee maakt de gehele afbeelding passend binnen de kaders van het A4 blad. Dit heeft als gevolg dat er aan weerszijden van de afbeelding witruimte zichtbaar wordt.

2 Zichtbaarheid

startgids-achtergrond-facturen-5

Met dit schuifje bepaalt u de mate waarin de afbeelding doorschijnend moet zijn. Uploadt u uw briefpapier en wilt u dat de tekst in deze afbeelding zeer goed leesbaar is, dan zet u het schuifje op 100%. Wilt u een afbeelding uploaden die als watermerk op uw factuur zichtbaar moet zijn, dan schuift u het vinkje naar een lager percentage. U ziet het effect direct op uw layout.

3 Tonen op papier en in e-mail

startgids-achtergrond-facturen-6

U bepaalt zelf bij welke afdrukwijze u wilt dat de achtergrond wordt meegeprint. In de instellingen vindt u twee vinkje. Met het eerste vinkje bepaalt u of de achtergrond wel of niet mee moet worden geprint als u een factuur op papier afdrukt. Met het tweede vinkje geeft u aan of de achtergrond op de pdf’s getoond moet worden als u uw facturen aan uw klanten e-mailt.

4 Printen op alle pagina’s

startgids-achtergrond-facturen-7

Met deze instelling kunt u aangeven of de achtergrond op alle pagina’s of alleen op de eerste geprint moet worden.