Startgids: Koppeling Rabobank – Reeleezee activeren

Geplaatst op Geplaatst in Startgidsen

Voor Reeleezee klanten is het nu mogelijk om hun Rabobank rekeningen te koppelen met Reeleezee Administratie. Als de koppeling is geactiveerd verstuurt Rabobank iedere dag automatisch de bankmutaties naar de Reeleezee Administratie, waardoor het bankboek altijd up-to-date is. Daarnaast maakt de koppeling het mogelijk om betaal- en incassobestanden vanuit Reeleezee naar Rabo Internetbankieren Professional te verzenden, waardoor deze direct klaarstaan voor fiattering met de Random Reader. Hieronder staan de stappen beschreven die doorlopen moeten worden om deze koppeling tot stand te brengen.

Inloggen bij Rabo Internetbankieren Professional

Als u bent ingelogd in Rabo Internetbankieren Professional kunt u via het linkermenu navigeren naar ‘Online Boekhoudpakket’ → ‘Instellingen’. In het onderstaande scherm kiest u in het veld ‘Boekhoudpakket’ voor ‘Reeleezee’. Vervolgens klikt u op ‘Rekeningen Onderhouden’.

U komt direct op de inlogpagina van Reeleezee terecht. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in van de Reeleezee Administratie waarmee u wilt koppelen.

koppeling-tussen-rabobank-en-reeleezee-activeren-2-2

Koppeling activeren

Als u in Reeleezee bent ingelogd, krijgt u het onderstaande overzicht in beeld. In dit overzicht kunt u alle rekeningen terugvinden die in uw contract met de Rabobank staan, eventueel onderverdeeld in rekeningen die wél en niet in de Reeleezee Administratie zijn aangemaakt. Als u een koppeling wilt activeren met een rekening in de onderste lijst, dan dient u deze eerst in Reeleezee in te voeren.

U kunt per rekening kiezen voor:

  1. Transacties → bankmutaties worden iedere dag automatisch ingelezen in Reeleezee.
  2. Betalingen → betaalbestanden (ClieOp03) vanuit Reeleezee naar Rabo Internetbankieren Professional kunnen verzenden.
  3. Incasso → incassobestanden (ClieOp03) vanuit Reeleezee naar Rabo Internetbankieren Professional kunnen verzenden. Deze optie kunt u alleen aanvinken als u van Rabobank toestemming heeft om te incasseren.

Als alle vinkjes correct zijn ingevuld klikt u op ‘Bewaren en terug naar Rabobank’. U komt weer terug in Rabo Internetbankieren Professional. Hier krijgt u een Overzicht van de vinkjes die bij de rekeningen geplaatst zijn. Als dit overzicht correct is kunt u het signeren met de Random Reader. De koppeling is nu geactiveerd, en u kunt de volgende dag de eerste automatisch geïmporteerde mutaties in Reeleezee zien.