Startgids: Prive uitgaven en inkomsten (eenmanszaak/vof)

Geplaatst op Geplaatst in Startgidsen

1 Een privé uitgave of ontvangst verantwoorden

Indien u in de map Kas & Bank op uw zakelijke rekening een privé betaling tegenkomt, is het belangrijk dat u deze ook als zodanig verantwoordt. Onder de afschriftregel zal in het rood ‘Nog te boeken’vermeld staan. U beweegt met de muis over de betreffende afschriftregel en drukt op ‘Nieuwe boeking’.

startgids-prive-uitgaven-en-ontvangsten-1

startgids-prive-uitgaven-en-ontvangsten-2

U krijgt nu aan de rechterzijde een nieuwe boekingsbon die u gaat invullen.

Als het om een bedrag ‘Af’ gaat kunt u bij ‘Boeking’ meteen het woord ‘Privé’ intikken. Onder ‘Privé & RC’ selecteert u nu onder ‘Privé Uitgaven (eenmanszaak – vof)’ de juiste specificatie bijvoorbeeld ‘Huishoudopnamen (privé)’ of ‘Diverse privé uitgaven’.

Als het om een bedrag ‘Bij’ gaat kunt u bij ‘Boeking’ meteen onder ‘Privé stortingen (eenmanszaak – vof)’ de juiste specificatie erbij zoeken, bijvoorbeeld ‘Diverse privé
stortingen’.

U kunt bij ‘Boeking’ uiteraard ook meteen een aantal letters van de gewenste specificatie intikken. Dan wordt deze meteen voor u opgezocht.

U zult zien dat bij deze keuze het niet mogelijk is om een relatie te selecteren op de boekingsbon. Dit is bij deze boeking ook niet van belang.

U kunt nog een referentie invullen en de omschrijving aanpassen. Klik vervolgens op ‘Boeken’. U heeft
hiermee de afschriftregel op het bankafschrift verantwoordt.

startgids-prive-uitgaven-en-ontvangsten-3

2 Het saldo opvragen

Het totale saldo aan privé uitgaven en – ontvangsten kunt u terugvinden op de balans. De balans vraagt u op in de map Financieel > Rapporten > Balans.

Het saldo van de privé ontvangsten en – uitgaven vindt u respectievelijk bij ‘Totaal van Privé uitgaven’ en ‘Totaal van Privé stortingen’.

startgids-prive-uitgaven-en-ontvangsten-4