Opnieuw Zeker-Online Certificaat voor Reeleezee Administratie

Geplaatst op Geplaatst in Persbericht

Zeker-Online is zwaarste toetsing waaraan online boekhoudsoftware kan voldoen

Reeleezee ontvangt opnieuw Zeker Online Keurmerk
Zeker-Online certificaat voor Reeleezee

Sinds september 2014 is Reeleezee gecertificeerd door stichting Zeker-Online. Dat is niet vanzelfsprekend. Slechts een klein aantal leveranciers van boekhoudsoftware mag zich houder van het certificaat noemen. Bovendien wordt het normenkader elk jaar opnieuw getoetst door een onafhankelijke IT-auditor. Hierdoor blijft het keurmerk actueel.

Dit jaar heeft Reeleezee voor de derde keer op rij het certificaat in ontvangst mogen nemen en is daar erg trots op. De toekenning is een kroon op de constante kwaliteit en de gestructureerde manier van omgaan met financiële- en persoonsgegevens. Klanten van leveranciers met het Zeker-Online certificaat hebben een aantal belangrijke zekerheden als voordeel ten opzichte van de andere aanbieders.

Veiligheid in de cloud

Deze bedrijven leggen zich er namelijk op toe, dat hun boekhoudoplossingen aan dezelfde zware eisen voldoet als de voorwaarden die het National Cyber Security Center aan webapplicaties stelt. In het aanbieden van de software moeten de landelijke regelgeving en privacywetgeving worden nageleefd. Stichting Zeker-Online kent het certificaat uiteindelijk pas toe aan leveranciers als zij ook aan de zelf opgelegde voorwaarden weten te voldoen. Deze vorm van zelfregulering is ontworpen in nauwe samenwerking met de Belastingdienst.

Deze samenwerking heeft interessante voordelen voor gebruikers, ondernemers en accountants. Alle keurmerkhouders garanderen de bewaarplicht van zeven jaar die de Belastingdienst stelt aan de eindverantwoordelijke (natuurlijke en private personen). Dit betekent dat u kunt vertrouwen op de digitale dataopslag van uw gegevens, net alsof uw boekhoudmappen in een zware kluis in Zwitserland in bewaring liggen.

Continuïteit

Gebruikers profiteren ook van het continuïteitsbeginsel waar leveranciers zich op toeleggen. Dit houdt in dat leveranciers hun verantwoordelijkheid ook niet uit de weg gaan na een calamiteit, zoals bijvoorbeeld het faillissement van de hostingprovider. De aanbieder zal tot zes maanden na de ontstane situatie, toegang blijven bieden tot de financiële data van de gebruiker. Dit beginsel kan ook belangrijk zijn, als u bijvoorbeeld overstapt naar een andere aanbieder. De klant is nooit de dupe.

Belangrijk om te weten dus, dat uw gegevens veilig zijn en dat u met een gerust hart kunt blijven werken aan datgene waar u goed in bent: ondernemen.